Tegel- & Takpannor

Vid byte av takpannor bör du välja ett material som passar både dig, huset och miljön. Vi har många års erfarenhet av takläggning och ser till att takpannorna hamnar rätt, vilket är viktigt för att förlänga takets livstid.

Vi är specialister på takläggning och kan hjälpa dig välja takpannor som passar för både dig, huset och den kringliggande miljön. Det vanligaste valet i dag är takpannor av tegel, något som beror på att tegelpannor har funnits i flera generationer. Alternativet är betongpannor som har andra fördelaktiva egenskaper. Det är inte lätt att välja rätt, men vi kan hjälpa dig.

Det är viktigt att välja rätt material med tanke på att yttertaket ska skydda mot fukt. Här finns det flera faktorer att ta hänsyn till, bland annat takets lutning. Beroende på hur taket lutar bör skarvarna vid takpannorna vara falsade eller dubbelfalsade. Ett annat val som måste göras är om takpannorna ska vara enkupiga eller tvåkupiga. I dag är tvåkupiga takpannor det vanligaste alternativet, de väger mindre och går att lägga snabbare.

Det viktigaste är att takpannorna är av hög kvalitet, vilket vi kan erbjuda dig. Det finns en annan mycket viktig faktor och det är kompetenta, yrkesskickliga och erfarna takläggare, det kan vi också erbjuda dig. Ta kontakt med oss och vi hjälper dig med rätt material och kunniga takläggare. Vi garanterar ett tak som kommer att hålla länge.